BJJ voor kinderen CFA

kids bjj.jpg
 

KIDS BJJ PANDA'S 3 T/M 6 JR

Speciaal voor de peuters en kleuters maken we gebruik van het KidsJitsu®Panda’s programma, een weerbaarheidsprogramma speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep waarbij de kinderen leren spelenderwijs om te gaan met lastige situaties en onder druk te staan.

KidsJitsu®Panda’s is gebaseerd op Brazilian Jiu Jitsu en Kids Streetdefense®ͭ* en legt de nadruk meer op controleren van situaties dan op het gebruik maken van (fysiek)geweld.  Oplossingsgericht leren denken, schoppen en slaan als laatste redmiddel te gebruiken in plaats van als eerste antwoord. Naast zelfverdedigingstechnieken leren de kinderen diverse levensvaardigheden zoals:

1 omgaan met vreemden. 2 pestgedrag.

3 gezonde voeding. 4 teamwork. 5 noodgevallen

Bij de verschillende vaardigheden horen badges die de kinderen halen door takenkaarten af te werken, hier staan taken op die tijdens de les behandeld worden, maar ook opdrachten voor thuis, op school en ervaringen van de straat tellen mee. Naast de badges voor de levensvaardigheden halen de kinderen banden voor hun zelfverdedigingsprogressie. Bij elke band hoort een boekje waarin de presentie wordt bijgehouden en waar alle stof in staat die moet worden aangeleerd voor de volgende band.

 

BJJ KIDS 5 T/M 15 JR

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een uitermate geschikte zelfverdedigingssport voor kinderen!

Waar onderscheid BJJ zich in?
1. Oplossingsgericht
2. zonder schoppen en/of slaan
3. bewezen effectief tegen grotere en zwaardere tegenstanders

BJJ maakt kinderen fysiek en mentaal weerbaarder, zorgt voor een betere conditie en verhoogt het concentratievermogen van kinderen, zowel op de mat als op school en/of thuis.

Kom langs voor een gratis proefles!

Tijdens een proefles kan gym/sport kleding gedragen worden, we trainen op blote voeten. We trainen in Gi (Jiu Jitsu pak), informeer bij de instructeur waar deze aangeschaft kan worden.